7x babyshower zonder spelletjes

Sommige mensen zweren erbij: feest openen door geblindeerd Snickers uit een luier te eten, waarna ze allerlei baby-gerelateerde spelletjes spelen en eindigen met quizvragen om de aanstaande moeder eens flink aan de tand te voelen. Mijn zusje is niet één van die ‘sommige mensen’. Ze is weliswaar bloedfanatiek tijdens spelletjes, maar moet er niet aan denken om babyhints te spelen of het ‘verboden woord’ te raden. Laat staan dat je haar blij verrast met een stevig potje baby’s boetseren van Play Doh. In tegendeel, ze zit het liefst te midden van haar vriendinnen, voorzien van heerlijk eten en een heleboel gezelligheid. Meer niet.

Om er toch iets speciaals van te maken, heb ik (als ervaringsdeskundige) inmiddels wat handige tips:

 1. Laat de gasten een leesboekje meenemen en op de eerste pagina iets persoonlijks schrijven voor baby of aanstaande ouders. Ideaal zijn boekjes uit de Nijntje serie.
 2. Als de aanstaande ouders groot voorstander zijn van de e-reader heb je aan voorleesboekjes niets. Je kan natuurlijk wel een speciaal gastenboek halen of een vriendenboekje, waar iedereen iets persoonlijks in kan schrijven.
 3. Ook een idee: koop een groot canvas doek waarop alle genodigden een korte boodschap kunnen schrijven. Je kunt het vooraf in een mooie kleur schilderen, zodat hij in de babykamer past. IMG_20160516_224512
 4. Hebben de aanstaande ouders een thema in gedachten voor de babykamer? Zo ja, dan kun je misschien de uitnodigingen daarop aanpassen.
 5. Zorg voor vrolijke aankleding. Je mag je creativiteit dan misschien niet botvieren op allerlei leuke spelletjes, maar kunt alsnog lekker uit de voeten met de versiering. Pinterest doet het altijd goed en bij Xenos heb je voor niet al te veel geld blauwe en roze slingers in de vorm van een kinderwagen of rompertje. Maar wie weet zien de aanstaande ouders hun huiskamer in plaats van roze of blauw liever tijdelijk omgetoverd tot tropisch paradijs, alles mag!IMG-20160516-WA0062
 6. Haal eten waar de aanstaande moeder helemaal gek op is. Niks is zo fijn in je late zwangerschap als een tafel vol lekkers waar je aan te buiten mag gaan. En dat levert bovendien waarschijnlijk een erg grappige tafel op waar de pot augurken naast de roze koeken staan en de eiersalade naast een flinke bak vol aardbeien. N.B.: Mocht de moeder in spe echt heel vreemde voorkeuren hebben, dan kun je voor de zekerheid chocolate chip cookies meenemen voor (de gasten en) jezelf.
 7. Of het nu je eigen keus is of niet, het draait om de stralende moeder. Zolang zij aan het eind van de dag een fijn gevoel heeft en terugkijkt op dé perfecte babyshower, heb je het goed gedaan. Dus gooi alle traditionele ideeën overboord en hou je vast aan één doel: een gezellig feest!
Advertenties

7 gedachtes over “7x babyshower zonder spelletjes

 1. Een voorleesboekje geven met een persoonlijke tekst erin vind ik een goeie. Ik moest ook weleens als gast met een permanentstift op een luier een leuk berichtje voor de zwangere achterlaten. Iets zoals “Sterkte! Je kunt dit” met je naam erbij. Is ook geen spelletje, maar vond ik wel een geinig idee 😀

  Liked by 1 persoon

  1. Dat is inderdaad ook leuk! Als je er eventjes doorheen zit (spuitluier tot in de nek) en je vindt zo’n luier, dan kan je er in elk geval weer tegenaan 🙂

   En die boekjes vielen in de smaak gelukkig. Was mooi dat iedereen echt zijn best had gedaan. Vond het ook zo’n leuk idee toen ik het las (en past perfect bij mijn zusje, die juf is)!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s